Followers

Sunday, August 31, 2008

Aku dan PuASa

pjam clik-pjam clik Ramadhan muncul kembali..
bulan pnuh dgn keberketan isyaALLAH keampunan diberi..
penuhi bulan ini dengan banyakkan beribadah...

tidak cukup dengan hanya berpuase...
puase mate, lidah, nafsu
tunaikan solat sunat terawikh...
amalkan gaya hidup yang pnuh dnn kesedrhanaan
jgam membazir

Niat berpuasa:




Download Lafaz Niat Puasa:

Niat berbuka puasa :

allahumma laka somtu wa bika aamantu wa ‘alaa rizqika afthartu birahmatika ya arhamarrohimin




Maksudnya: “Ya Allah bagi Engkau aku berpuasa dan dengan Engkau beriman aku dengan rezeki Engkau aku berbuka dengan rahmat Engkau wahai yang Maha Pengasih dan Penyayang”.

Kepada umat Islam, muslimin dan muslimah sekalian selamat menjalani ibadah puasa. :)

Aku Dan Merdeka



salam...
erm hri ni 31 Ogos 2008..gnap thun ke 51 Malaysia Merdeka..
erm yg x pastinyer plk..merdeka kah kite?.....

Yang tu anda semue jwablah sndiri k..
erm aku nk kongsi cite psal aku dn kwan2 smbut merdeka..
hehe..kite orng smbut merdeka kt sungai melaka haha sengal...

mlm 2 kite orng janji kul 9 mlm..
kite orng just lpak je...naik bot ronde2 jer..
ok r best hehe...


poyo budak2 ni..hehe


hehe...xde kjer r tu...


poyo lg...


smart siot umah ni...
kt bumbung pun leh wat bendera...gmpak2...


video
video detik 12 mlm,..

Tuesday, August 19, 2008

sambungan Aku dan zIArah SeNi UMK..UMP

bnyak g ler cter yg nk di cter ni..x abis lg siap ade smbungan haha..
sblum tmat persembhan mlam tu kami bersame2 join dalm lgu joget dan dkir barat..
video


..persembhan lgu joget..


video
..persembhan dikir barat..

..erm stelah selesai tu sesi amik gmabr lah plak..persembhan mlm tu memang best gler..
rse mcm nk pg lg..


erm setusnyer perjalan kami ke UMP dari UMK memakan mase 6 jam...xde r pnat sngt hehe..
sperti di UMK kami juga dismbut baik oleh pihak mereka..smpai disane kami mkan dulu dan naik hostel untuk berehat..
..jam 5.30 ptng kami ade raptai..dan mlmnyer persembhan bermula..seperti di UMK persembahan kami tetap same..hehe..ynag lainyer adalah dr UMP..best persembahan dieorang..hehe





..pentomen dri UTeM..sdih siot..


..jom amik gmbo..

..seblum blik kami beramai-ramai lpeak2 kt Teluk Cempedak..syok gler kt stu..



aKU Dan ZiaRAh SeNi UMK & UMP

lg skali aku telah mnyibukan diri untuk join program ziarah seni UMK..UMP..dan UTeM.. sbulan sebelum perform sbuklah dgan latihan..pnat gler woi..but aku hapy itu ynag pnting haha..sehari sblum pergi tu aku plak kmlangan memang x leh nak kte ape r...dah tkdirkan..tp kcerderaan kcil je..bleh lah main lg..haha..


..time ni nak grak sempat amik gmbo..

..perjalanan mkan mase 10 jam..mak oi..skit sgala-galanye haha..smpai2 di UMK kami dismbut dengan baik skali..UMK u are the best..hehe..sbaik smpai kt sne kiteorng ade sesi xlimat dan mjlis rmah mesra dengan paljar UMK..

..jom mkan dulu..

..seblah ptang plak kite orng dibawa ke rantau pnjang..mak woi borong r ape lg..siap tukar2 bas lg die orng naik bas utem kite naik bas die..tu lah mse untuk
knal-knal..hehe

..jom kte beli blah haha..


..jom kite bergambar..
..erm pada mlamnye plak sesi persembhan pun bermule.. erm mcm biase r kalau kite ke klantan mesti ade dikir brat..dari umk..dan kami pula mnghidangkan merekan dgn dondang sayang..dan beberapa persembhan lain memang best..

..jom berdikir barat..


..jom berdondang sayang..


..ni plak salah satu band diorang gmpak siot suare..


..erm yang ini plak soong..sape x knal pemain keyboard terhandal UTeM..memang best r instrumental die..

Aku dAN peSTa koNVo....

Hye...semester ni Utem smbut konvokesyen kt MITC Melaka..skali dgn pesta konvonyer..aku plak menyibukan diri joinlah pesta konvo ni hehe..ak dibawah biro gerai dn pameran..due blan sblum pesta lg dh sbuk gler..kne cri penggerai..pempamer..wat promosi..erm mcm2 lg r..tp aku laluinye dgn hapy dn suksess..hehe..


Photobucket
..ini adalah orang2 kuat ajk tertinggi biro grai dh pmeran..

Photobucket
.. time kje pun smpat pose untuk amik gmbr budak2 ni..

..lastly ape yg aku dpt is pngalamn..kwan2 bru..bjue sponsor..yang pnting skali elaun haha..

Saturday, August 2, 2008

aKu dan MuzIK.....

erm aku ni dri dulu lg mnt kt muzik instrument ni hehe..nk2 keyboard..mse trluang aku, aku gunekan untuk join kumpulan okestra utem..lain plak yg dapt..aku di intrview pnyer lah susah..ade ke die suruh aku main satu lgu yang aku tau..ape lg tibai je haha..lgu krisdyanti mencintaimu yg kuar...erm lpas tu aku trus dsrap dlam group muzik asli...haha hampeh yg aku mntak okestra...ape2 je la...

bru 2 mggu latihan dh dpt g event..InsyaALLAH 15 ogos ni aku akan ke UMK..UNIMAP.. n lpas tu kalau x silap Uni.Malaysia Phang...haha cuti semester yg ku idamkan x kesampaian...



maKan Di hoRE - hoRE

hehe...duk umah memang boring...lpas je blik dri latihan muzik..lpak r jap kt satu grai ni name die Hore - Hore tomyam Cafe..x pnah pun kaki ni smpai situ...dh kbulur sngt..singgah je cafe tu..hehe..ngan member..



erm mkan kt sni ok r hrge die...aku mkan ns greng pattaya n milo ais rm6.50 hehe..
abis duit aku haha...smbil 2 lpk2 cuci mate..haha



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails